Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför kan de inte bara se dig dansa?


Vidbrända vingar av vanmakt


Dina vingar är verkliga
ditt hjärta är ärligt
din själ är ren
men du är ingen ängel

Du är en älva
den tolfte i deras led
den självständiga
och nyfikna

Dansar och sjunger
i livets glänta
lockar mänskligheten
att vilja ta del

Men sången är din,
dansen är livets
det kan aldrig bli deras
så de spottar på dig

Det blir till din själs tårar
när du sträcker ut dina vingar
över elden som bränner dem
bara för att de skall kunna gå

på dig




Övriga genrer av Herr Morris
Läst 223 gånger
Publicerad 2006-10-05 19:48



Bookmark and Share


  Starfish
Vacker dikt om en ovanlig älva, den tolfte, som vågade vara annorlunda och inte brydde sig om vad de andra gjorde...
Jag får massor av häftiga associationer. Tack!
2006-10-25

  Mareld
Älskar uttrycket: "den tolfte älvan". Så vackert gestaltat. Får tankarna på Millimani, flickan i Mio min Mio som flyger för nära elden för att rädda Mio, och bränner sina vingar. Vad är vi inte villiga att offra för de som betyder mest för oss?
2006-10-06

  Carola Jeryd
Oj, jag får tårar i ögonen - snyft...
Det här lilla mästerverket får mig att vibrera av rörelse - på alla plan.
Här har du sannerligen lyckats fånga essensen av något/någon - I love it!
Tack och kramiz C
2006-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Herr Morris
Herr Morris