Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
höstångest


Jag gillar inte hösten

Det har jag upptäckt. Alla fylls av värme, men den tränger inte riktigt in i mig på något sätt. Varm choklad fyller mig inte av glädje. Mörker är inte mysigt.

Nån stans i oktober kommer den, som en grå tiger. Smyger den sig på, och innan man märker något är man fast. höstenångesten. Symptomen är att man blir helt grå i ansiktet, och den sjuke (jag) blir otroligt grinig. och trött

Lövens förvandling till Rödorange gläds jag inte över. Hur kan jag? När jag ser att de stackars oskyldiga små bladen när som helst skal möta sitt grymma öde. sakta dö, ligga instängd i kall, kall snö för att sakta men säkert ruttna bort. Jag skrattar inte. Varje gång jag går förbi ett björkträd kan jag nästan höra hur de alla tusen små, små löven skriker av ångest och smärta. Tills hela trädet står där naket och fryser barken av sig. Och alla förbaskade hundar är tydligen tvungna till att prompt stå och kissa på stackarna också.

Självklart kan inte löv skrika, träd kan inte frysa barken av sig och hundar kissar inte runt om kring bara för att visa sin rebelliska sida.
Men hösten tär hårt, på oss alla. Det är bara det att vissa tar det sämre än andra.

Jag sneglar själv avundsjukt på de som tycks fyllas med varm nyponsoppa när de ser bladens färgrika förvandling. För det vill jag också. Fyllas med varm nyponsoppa.


Kyliga mornar
Kyliga kvällar
Frost
Nakna träd
Skola
Rödorange Kyla
Jag blir inte glad, jag bara fylls av kyla själv. Ser allt jag älskar dö. Känns det som. Det är tur att allt kommer tillbaka igen. Efter vintern. Tillsammans med mig själ.




Övriga genrer av fannen
Läst 460 gånger
Publicerad 2006-10-06 00:05



Bookmark and Share


  Freya
jo, det där håller jag med om lite..
fast hösten är också mysig. på någon sätt..
men jag gillar verkligen sättet du skriver på,
känner igen mig
lite för väl...


.
2006-10-10

  Paraply
lilla gumman, det finns en massa fina saker med hösten. jag själv, tycker om mörker och regn.
tralla runt med kameran istället och knäpp kort på allt (som du tycker)sorgligt.
för övrigt så älskar jag dina taxter, det glömmer du inte va Guld?
2006-10-08
  > Nästa text
< Föregående

fannen
fannen

Mina favoriter
Missery
minimum