Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en puckel på ryggen


fiskmåsar på
fruset vatten deras näbbar
har frusit fast i
himlen
outsiders everywhere
jag klättar på väggar springer på tak
jag har ingen
propeller på ryggen jag har ingen
att blåsa på i nacken

och himlen älskar oss
simmar i gula
löv från lönnen över
kyrkogården
klockan är fyra på
morgonen

jag slår sönder parkbänkar hostar tårar
på väggen klottrar sönder
lungorna ristar in bokstäver
i trädstammar
jag behöver ingen kamera foton är ändå bara
minnen

jag kan måla jag kan skriva jag kan sjunga jag kan spela

träden lutar
åt vänster
moderater lutar
åt höger

pojken mittemot
har en syster
de tittar ut genom
fönstret de har gråa
gardiner de ser mig inte

jag handlar nya kläder jag handlar nya skor jag
sliter på gatorna jag drömmer mig bort jag
blandar ihop språk jag flyter in i molnen

trädet framför
mitt fönster är grönt men
bakom huset mittemot är
trädet gult


deras lycka deras fantasi jag
gillar när folk käftar emot jag gillar att
folk glömmer ugnen på jag blir ledsen när barn
känner sorg jag börjar gråta när barn
är förvirrade

reser till notredame
och ringer i klockorna





Fri vers av livet
Läst 594 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-10-07 17:18



Bookmark and Share


  Freya
nu lbev jag helt förstummad
helt
2007-05-22

  Rozhan
Vilken magisk stämmning du fick fram genom denna text! härligt mysig & magisk - super!
2006-12-06

  jennie.
*gillar* :)
2006-10-15

  osynlig
den är underbar. speciellt de sista raderna.
hela alltet ger så vackra bilder.
du är så bra hanna
2006-10-10

  Paraply
inte det bästa du skrivit, men eftersom det just är du som har skrivit det så är det helt underbart ändå. det här utan punkter gör att man liksom inte kan sluta läsa, och oklara meningar som blir klara i nästa rad som följs av en oklar o.s.v.
det är inte bara vackert, målande, sorgligt, utan du har verkligen talang för att fånga upp läsaren och liksom dra med till sista raderna.

dessutom känns det som om allting betyder något speciellt också, en mening bakom varje ord.
2006-10-09

  Neal
Jättebra !
2006-10-08

  Christer VIP
jag sugs in i språket som
vägrar släppa taget om mig

denna skulle verkligen passa
att läsas högt
2006-10-08

    Carl
super bra text!
du skriver verkligen ut!
det finns så mycket bra som står.
såååå bra!!!!
2006-10-08

  edvin medvind
Det här är nog det bästa du har skrivit. I alla fall som jag har läst.
Fan så jävla bra.
Från den helt fantastiska inledningen
"fiskmåsar på
fruset vatten deras näbbar
har frusit fast i
himlen"
till den lika bra avslutningen
"reser till notredame
och ringer i klockorna"
så är den bra rakt igenom.

Den är så enkel, så saklig och så livsbejakande på en gång. Fan vad impad jag blir, den blir favorit den här.
2006-10-07
  > Nästa text
< Föregående

livet
livet