Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ärr på knogarna

\"jag hatar dig\"

Jag märker min hand
den är i axelhöjd
och jag märker att jag tänker slå honom

min älskade lillebror
mitt livsljus

En tår leker i min ögonvrå
och det känns som om jag dör
som om något fräter sönder mitt hjärta

vad håller jag på med?
Jag ser på honom
han halvligger på golvet

Varför gör han det?
Jo, jag brottade ner honom
Min älskade lillebror
6 och ett halvt år gammal

Han håller händerna för ansiktet
och jag vet varför
han vet att jag brukar säga
att gråta är för småungar

han håller för
för att jag inte ska se att han gråter
han vill göra mig stolt
han vill räcka till

och vad gör jag?
Jag slår
jag sårar

Förlåt, förlåt, förlåt

Min hand spänner sig
den vill slå

slåslåslåslåslå

Men jag kan inte
min ilska och mit hat
mot mig själv och alla andra
tvingar mig att slå
att skada

Min hand slår
och den slår hårt
så hårt den bara kan

men den landar inte på nåt mjukt och sårbart
den möter vägg
en vägg met vita knöliga tapeter

Den lilla 6 och ett halvt-åriga pojken rycker till
tar bort händerna och tittar på mig

våra två blåa ögon möts
båda lika trasiga
lika blå

jag ställer mig upp och går där ifrån
när jag väl är långt borta så märker jag blod
blod på mina knogar

men smärtan är större i hjärtat

Förlåt




Fri vers av Tears and Blood
Läst 375 gånger
Publicerad 2006-10-07 18:04



Bookmark and Share


  *Camilla*
Fan va fint formulerat
jag gråter :(
jag brukar inte vara SÅ skänslig
men vet känslan
innerst inne är man så jävla förbannad
men inte på lillebrorsan
utan på sig själv

Kära du
fint skrivet
2006-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Tears and Blood