Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En låttext jag skrev för ett halvår sedan. kompas av nylonsträngad gitarr på ackord, cello och fiol på pitz och med andrastämma på refrängen -kan vara bra att veta för att komma i rätt stämning.


Elsas Visa

Om lycka är något naivt, kärlek en illusion
då är jag en galen lögnare som behållit barnatron
för vem bär på sanningen om vad alla vill?
jag är en drömmare, låt mig drömma lite till

Vill prova alla caféer i London och Paris
somna i en gondol, se Venedig i morgondis
upptäcka små saker som ingen annan sett
när jag ligger i drömmar verkar allting så lätt

När du blinkat bort den sista av nattens stjärnor,
vaknat upp ur din rofyllda, barnsliga sömn
be mig ge dig allt det där du önskat
se mig, le med mig, stanna i en dröm

Vill prata med alla människor, vara den som förstår
skriva böcker och låtar, skapa något som återstår
visst, jag är naiv som lever i min illusion
men att göra drömmar till minnen är min passion

När du blinkat bort den sista av nattens stjärnor,
vaknat upp ur din rofyllda, barnsliga sömn
be mig ge dig allt det där du önskat
se mig, le med mig, stanna i en dröm




Fri vers av Maskros
Läst 683 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-10 16:24



Bookmark and Share


  Elin Lindkvinna
"att göra drömmar till minnen" Oerhört bra.
2006-10-11

  The Stargazer
Det här var verkligen jättefint. Jag fastnade särskilt de första två styckena, men hela dikten/låttexten är alldeles underbara. Bra rytm, fina rim, vackra formuleringar och ljuvligt tema. Det låter säkert hur bra som hellst i sångform med musik till också.
2006-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Maskros
Maskros