Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Älvadans, uti ingenstans


Älvors Vintersång



Älvors ljuvliga stjärnstoftsststeg
trippar på morgondimmans silverslöja

Med naket begär
Läppjar De solens gryningsljus

Till de nyfikna Knopparna
viskar De honungslätt tidens dolda skvaller

Sjunger tyst till blomma vild,
att de hoppas på vinter mild.

\"Slumra in, dröm dig bort
vi väntar vid vårens kant,
slumra in, vintern blir då kort
allt vi säger skall då bli sant.

Hon skall skänka er sin morgontår
vi syns igen, då dagen gry
blomma, blomma igen till Syster Vår
vi syns igen, då ni komma o\'ny\"

Älvors ljuvliga stjärnstoftsststeg
trippade på morgondimmans silverslöja

Med naket begär
Läppjade De solens gryningsljus

Men nu de sova
tills de kan viska vårens Gåva



Allt detta har han alltid sett
ändock pojken Morgonljus rodnar lätt







Fri vers av Micael Axelsson
Läst 799 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-10-10 21:28



Bookmark and Share


    Marcus Holmström
Riktigt vacker dikt.
You got the gift man!
2006-10-23

    ej medlem längre
Vackert räcker inte, uppfinningsrikt, cést magnifique!
2006-10-12

  sockerspöket
Underbart vacker! Otroligt välskriven med så mycket fantasi! *tappar hakan*
(kan inte skriva fler meddelanden den här veckan, så du vet ifall du svarar på det här)
2006-10-12

  ammie
underbar... vilka vackra ord... vackra meningar...

"stjärnstoftssteg"... mmmmm... jag svävar...
2006-10-11

    Erika H
den här är bara så ljuvlig
vackert skrivet
sagolik i sin stil
jag gillar den här, mycket
erika
2006-10-10

  KonstigaKatter
Ah, som man kan drömma till den! Och bara dagg som spegel för pojken Morgonljus saknas...
2006-10-10

  sozara
Att läsa är lä'tt emn att förstå kan vara svårt. Din dikt förstår jag
2006-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson