Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Berättelsen om en ensamstående liten farbror, hans försök att få sällskap och hur det gick för honom till slut


Sagan om den lille Fille Fikonlund

Fikonlund var efternamnet, Fille hette han därtill
Han bodde i ett hus på landet, med rosenhäck och utegrill
Fille ville hitta sällskap, åldern steg med farlig fart
Grannar hade Fille inga, området omkring låg bart

En kontaktannons blev svaret, hastigt krafsade han ner;
\"Om du är kvinna 30+, så skriv till mig om dig, jag ber!\"
Och nedanför skrev Fille mera, om hur stark och snygg han var
När han till slut var klar med det, fanns knappt plats för adressen kvar

Fille hade tålamod, han väntade på svar så snällt
Men när det gått 24 veckor, blev det med honom värre ställt
Av alla kvinnor ifrån staden, ville ingen honom nå
Fille blev smått desperat, han närmade sig femtitvå
Så han inget annat råd, fann på ,den lille Fikonlund
Än att bort i närmsta kennel, köpa sig en prickig hund

En vecka innan hunden kom, han köpte skor i nya par
Hundens säng, det skulle vara, skokartongen som blev kvar
I botten la han silkespapper, samt sin väckarklocka ty
Om hunden tog den fick han skäl, att skaffa sig en bättre ny

Så kom hunden, Fille gladdes, men förstod sen ganska snart
Att valpar tuggar på kartong, och växer med en hutlös fart
Promenaderna blev längre, hunden blev visst aldrig trött
För Fille värsta minnet är, när den såg katt och sedan rött
Husse fastnade i kopplet, och jakten den blev inte kort
Det sprangs runt dammar, genom snår, ända hem och långt, långt bort

Efter det var måttet rågat, han lämnade tillbaks sin hund
Sen satte han sig på verandan, mediterade en stund

Det var första gången men, han en naturbegåvning var
Hans ande, den kom aldrig ner, och nu finns endast benen kvar.






Fri vers av Snorkfröken
Läst 734 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-10-15 23:07



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Strålande, underfundigt, humorisktiskt.
2006-11-19

    Grönt
helt underbar! skulle absolut platsa i en sagobok :)
2006-11-18

  Delora
Det här var verkligen trevlig läsning. Tycker du är väldigt duktig på att hitta på bra rim!
2006-11-16

  Christer
prickfri rytm
härligt sagoaktigt språk

påminner lite om lilla farbrorn...eller vad heter den...av Barbro Lindgren.

det enda jag stannade på var att "farlig fart" var med två gånger
kanske det ena kan bytas ut mot "väldig fart" eller nåt.

hur som...en fantastisk liten text
som jag läste med stor stor behållning

/c
2006-11-14

    majbarn
jaa denna borde faktiskt jättemycket bli redaktionens val, superbra alltså jättemycket!
2006-11-01

  livet
nej alltså jag måste sätta den här som favorit. den är bara så himla lätt! och jag är verkligen kräsen när det kommer till favoriter.. haha.
2006-10-25

  livet
shit, wow. haha. fan vad bra! fem poäng, lätt!
2006-10-16

  Daniel_78 VIP
du är riktigt bra,
jag är imponerad.
2006-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Snorkfröken
Snorkfröken