Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstkväll som barn

 

skuggorna och inredningens kanter, svart skarpa

men rummets varm ljus gula färg regerar i det höga taket 

 

-- står kollar ut på --

 

alla små fönster, alla små byggnader

långtbort,

 

 i mörkret

 

 lyser,

 

 ser

 

bilar i natten, långtbort

 

blicken genom köksfönstret, ostadig

för glaset i hand, ja, vin-chaud

värmer

 

blundar

 

känner den varma lukten från riktig mat, lagad mat - jag ler

minnen väcks till liv

 

...

 

ock-så,

den där känslan

 

 

 

som barn - stockholm

 

 

ser inte bilköns ände från baksätet men så når ju inte heller

väglyktornas orangea ljus hit

ser på mina föräldrars siluetter men hör inte deras ord genom

natt radions brus,

jackan knastrar när jag drar den över mig

lägger huvudet på min sovande storebros axel, så som jag inte får

blundar    

 

luktar på ångorna,

låter huvudet svagt svaja till av alkoholens doft

 

rummets varm ljus gula färg regerar

och det höga taket låter tanken drömma iväg

 

jag ler

 

då minnen väcks till liv

 

som ett barn



Fri vers av längesendan
Läst 636 gånger
Publicerad 2006-10-14 18:05



Bookmark and Share


  Suddad
Wow! Underbar!
2006-10-16
  > Nästa text
< Föregående

längesendan