Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven förra hösten när jag var extra lycklig men längtade efter att göra någonting mysigt med Hampus


Oktoberdröm

Jag vill uppleva hösten med dig,
gå ut en dag när skogarna nyss fyllts av lövhögar
Det ska regna, storma och vara sådär kallt
att kläderna blir dränkta, kinderna väderbitna
och fingrarna alldeles iskalla

Och sedan,
när vi skrattat åt fallna löv,
skrikit för att överrösta naturen,
smakat förbjuden frukt på någon sur gubbes äppelodling
När vi gjort tappra försök att stänga kylan ute
och nästan blåst bort

Då ska vi skynda oss hem
och hänga våra regniga kläder på tork
sätta oss framför brasan under en filt,
värma varandra och njuta av närheten




Fri vers av Maskros
Läst 408 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-16 00:02



Bookmark and Share


  emseer
Visar hur fantastisk kärlek och närhet kan vara.

Jättebra, den talar ett varmt och innerligt språk
2007-03-13

  The Stargazer
Vilken mysig dikt, och den härliga höststämningen passar ju perfekt nu. Du skriver jättebra som vanligt.
2006-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Maskros
Maskros