Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lolla


hösten faller stilla
och som min dalande känsla
av att vara din
är den vår
och jag har sett och vill se
varifrån du kommer
och jag vill följa dig
dit du går

och jag vill vända mig från dig
på skoj
och känna att du ser på mig
när jag går
och veta att du ler
mot min fåniga gäckande rygg
för jag är din lolla
från landet

och du kommer få se mina porslinglober
rinna nerför mina rämnande kardborrekinder
som vattniga ägg
och du kommer få se mitt granitleende dödsrycka
du kommer få se mina sega handklor
gripa efter allt som jag tappade
inte någonsin hade
aldrig kommer få

jag kommer stanna
och du får följa mig

jag kommer inte dö
du slipper sörja mig

för jag söker inte hos dig
något som jag aldrig kan få

jag väntar inte
hoppas inte
drömmer bara
jag tror inte
på önskans makt
tror inte på
ett liv i
längtans schakt

jag vill knuffa dig
skojja med dig
i matkön
knacka på fel axel
och kyssa dig på
en överraskad kind
äta dig
dina ord och rörelser
jag har sån aptit
på dig
jag vill stilla
rista dig
på min lins
jag vill för alltid
minnas att du finns




Fri vers (Fri form) av Joakim P Udd
Läst 607 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2006-10-17 08:19



Bookmark and Share


  kirsti j.
<3 <3 <3
2013-10-03

  kirsti j.
<3 <3 <3
2013-10-03

  bögpoesi
är heller inte den som är mest blödig.. men sista stycket är gråtmild
2012-09-03

  kirsti j.
och jag älskar ju den här!
det vet du

(särskilt sista stycket)

du vet
sen du skrev den
har jag
en förevigt ditplanterad
hägrande
dikt (en busig kyss bak örat)

hängande i humfikets
matkö
2007-03-10

  madinsane
dina slutrader är magnifika.
och allt övrigt som leder mig fram till dem.
2007-02-22

  Sanningsägaren VIP
Den här dikten är "mycket"
som jag ser så är det flera dikter i sig
du skulle tjäna på att dlea upp den i flera mindre
tror jag
så mycket guldkorn
gillar massor
men vill se den uppdelad
Tack!
/åsa
2006-10-21

    Oprofessionell
Seriöst joakim, denna dikt ger mig svindel och hela jag ryser. Hela detta alster är som en våg av varm kärlek, och det får mig verkligen att le och jag börjar tänka på hur det var då man liksom var riktigt kär, på riktigt. Då kände man allt det här som du beskriver i texten, och det känns som om att jag nästan är en åskådare då allt spelas upp som i en film

''jag vill stilla
rista dig
på min lins
jag vill för alltid
minnas att du finns''


USCH SÅ HIMLA VACKERT
2006-10-20

  J.Markus.K.Brännström
Är inte höstkärlek den mognaste på nåt sätt?
2006-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Joakim P Udd
Joakim P Udd