Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellanstadie

Mellanstadie
Kollektiv bestraffning. Enskild utfrysning
Isande ensamhet
I fröken Tyranns klass
hon som uppmanade henne att gå till havet
och proppa munnen full av stenar
för att göra sig hörd
över havets brus

Massaktiviteter
Oroliga timmen. Alltid lagsport
Brännboll. Brännbart ämne
Blev alltid vald sist
Hon låtsadesaldrig bry sig
Kunde inte slå, ens med det platta bollträt
Men springa fort
Ville springa bort från allt

Människostudie
Det ville henne inget. Inte ens illa
Men skadeglädjen sipprade fram
Hon låtsades inte höra
rösterna bakom sin rygg
Knep ihop öronen så hörselgångarna kroknade
för att inte avslöja sin nyfikenhet
Hon låste in sig på tjejtoan varje rast
för att ingen skulle se
hur ensam hon var
kramande ett gosedjur i fickan




Fri vers av Starfish
Läst 510 gånger
Publicerad 2006-10-21 15:36



Bookmark and Share


  W.Riter
Såna här ord gör mig illa berörd. Har funnits och kommer alltid finnas tyvärr. Jag har en sån kille på nära håll nu som jag tänker på nu när jag läser detta. Stark text!
2006-12-19

    Cajsa
Känner mycket väl igen det du skriver, starkt skrivet! Kram
2006-10-23

  The Stargazer
Det här kan nog vara bland det mest berörande jag läst på temat, fast det inte är översentimentalt utan ganska sakligt. Dikten gjorde verkligen starkt intryck på mig.
2006-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Starfish
Starfish