Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jorå... vi har nog alla tänkt tanken.

Obs! En Diktform av denna ligger i bearbetning.




Herr Existens, en liten fråga...

 

 

Om jag kunde sudda ut

mina egna fotsteg

från tidens början.


Hade det varit bättre då?

 

Hade vissa haft ett bättre liv utan mig?

Hur mycket har man, egentligen, påverkat i andras liv?

 

Har jag fått någon, att komma till en insikt,

de inte når om jag inte är där?

 

Så om jag kunde sudda ut

mina egna fotsteg

från tidens början

 

Hade det varit bättre då?

 

Äger jag den rätten

att tänka tanken?

 

Eller har jag redan tänkt den

i en annan tid

på ett annat plan?

 

Bestämde Jag mig då,

vid det valet

för att;

 

Skapa smärtor,

som sorger, krossade hjärtan, brutna löften

samt möta mina egna största fasor. 

För att utan dem,

kunde andra inte nå sin egna fulla insikt.

 

Har jag verkligen

gjort rätt val

eller är detta den läxa,

 jag valde att lära mig?

 

 

Tids nog,

väntar jag Ditt svar, Herr Existens.

 

 

 

 




Övriga genrer av Micael Axelsson
Läst 725 gånger
Publicerad 2006-10-22 18:53



Bookmark and Share


  KonstigaKatter
Perfekt ifrågasättande av själva existensen.
2006-10-28

    Glöd
Det är inte bara jag som klurar på livets frågor ser jag. Oerhört bra fångat med frågor som man ställer sig.. Djup och bara.. ja.. jättebra!
2006-10-24

    Glöd
Det är inte bara jag som klurar på livets frågor ser jag. Oerhört bra fångat med frågor som man ställer sig.. Djup och bara.. ja.. jättebra!
2006-10-24

  cogitoergosum
Väldigt tänkvärt. Och ja, jag har nog tänkt dessa tankar både en och två gånger, men jag hade antagligen inte kunnat uttrycka dem så bra.
2006-10-23

  H. Karla
Om du suddade ut dina fotsteg från tidens början så skulle du inte existera, i alla fall inte som en kännande människa. Det är ju det du valt att göra mot dig själv och andra som har format dig till den du är. Ingen människa går genom livet utan att såra och bli sårad, och oavsett vem man är så har man något av lära av båda delarna.

Jag menar bara att inga val är fel...de tar oss bara till målet på olika sätt.
2006-10-22

    ej medlem längre
Belyser viktiga frågor, utomordentligt bra!
2006-10-22

  sockerspöket
Den här gillar jag verkligen.. sätter igång ens tankar..
2006-10-22

    Erika H
"äger jag rätt till tanken"
snygg formulering
hur ofta händer det att vi sitter med just de tankarna
eller om man kunnat sudda ut bara några steg, hade allt varit annorlunda då
men jag, fatalisten, vill lära varje dag och därmed måste jag vara beredd att stå för mina handlingar fullt ut, svindlande tanke
lever gör jag nu och här
vilka härliga tankar du skapar, trycker på en knapp hos mig och vips så sätter jag igång
härliga reflektioner, rak stil, kompakt dikt
mycket snyggt skrivet
erika
2006-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson