Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

oss


husen har slutat spela soul för oss
det är inte längre vårtid i luften
följde skyltarna vid havet
försökte ta oss dit där allt det andra finns
orkade till brofästet där man går till andra sidan
fiskmåsarna skrattar
skrattmåsarna gråter ikväll
havet slår hål i marken
gåshudsfjädrarna kittlar
himlen luktar gasol
det brinner någonstans
och du luktar som världens godaste

pepparkakorna blir ändå aldrig tre delar
hur man än önskar
hur man än stirrar på dom


dörrarna i trappuppgången är vidöppna
människor ser på när staden dansar tango
i soluppgången
dörrarna stängs när dom öppnas
stängda dörrarna öppnas ibland
du och jag får inte plats någonstans
vi bär brofästen på våra axlar
kan inte stå i några öppningar
har heller aldrig lärt oss dansa tango i takt

lyckohjulet snurrar
låter bli att stanna på de rätta numren


det kalla utanför fönstret
broarna som fryser så det knakar
också händerna i tumvantarna är kalla




Fri vers av Ebba
Läst 684 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-26 11:32



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Dina dikter innehåller en helhet och ett flyt att det är omöjligt att ta ut favoritdelar. Jag njuter hela vägen till sista ordet.
2008-01-23

    majbarn
HEJ vad du är skitbra
tack för att du lyste upp världens hemskaste kväll med denna texten
ditt flyt och sätt att skriva andas imma på varenda fönster i mitt hus och nu är jag glad och ledsen och det känns så RIKTIGT och jag blir så
wow
puss
2006-11-16

    xtla
den här gillade jag sjukt mycket :)

"himlen luktar gasol
det brinner någonstans
och du luktar som världens godaste"
2006-10-29

  Zara VIP
hela den här dikten luktar och SKRIKER ut :
v afan vi männiksor är maskiner, gör som alla andra...man gör allt fel...motsatta va dman egentligen ska göra....ingen lyssnar på någon annan...

och så står han och hon och älskar varandra me rän allt..dom som vågar älska och bär på broar över till deras värld : kärlekensland.

men bron fryser....eftersom ingen vågar möta lyckan.


så känns den här dikten totalt...och jag älskar det!


däremot det här förstår jag inte:

och du luktar som världens godaste

pepparkakorna blir ändå aldrig tre delar
hur man än önskar
hur man än stirrar på dom



:)

tack igen!
/Z
2006-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Ebba
Ebba