Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack till Aleksej Merkulov.


Jag Slösade En Förmögenhet På Dig

Det finns många sorters fattigdom,
som du kan se med ögonen,
som du kan höra på gatan,
som du kan känna med fingrarna.

Jag var en fattig flicka,
när jag slösade en förmögenhet på dig.
Jag tog av mina sparade slantar,
och köpte dig oändliga känslor,
och gav dig bräckliga kyssar,
och lärde dig ömma smekningar.

Jag var en fattig flicka,
när du i all din rikedom,
kom och tog mitt allt girigt,
kom och delade med dig av visdom,
kom och klädde av mig naken.

Vi kan älska på många olika sätt,
som bara längtar efter att känna,
människor vågar inte ge,
utan att vara säkra på att bli tagna.

Jag slösade en förmögenhet på dig,
allt jag någonsin haft och än mer,
när jag satte mitt hjärta i pant,
och du? Vad gjorde du?
Du såg inte guldet i mitt hår,
upptäckte inte diamanter i mina ögon,
tog inte något av mitt välstånd.

Jag var en fattig flicka,
när jag slösade en förmögenhet på dig.

En summa som jag nu har
låst in säkert i min själ,
för att växa och växa och växa,
större och större och större.
Jag kommer att bli större än dig,
kanske aldrig längre,
men definitivt rikare.





Fri vers av josefina
Läst 590 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-10-29 05:53



Bookmark and Share


  Jean-Michel Orblin
fint skriven ja pengar är ju inte allt men behövs ändå!
2007-05-24

    ej medlem längre
Mycket rikt, mycket starkt o vackert, gillar mest: \"människor vågar inte ge,
utan att vara säkra på att bli tagna\", otroligt vackert
2007-03-25

    Harri
Du satte nyss fingret
på en känsla i din text jag läste
om oförmögen kärlek,
tack
2007-02-24

    Silverbjer
Ahh..Självklar! Lysande! Känner med dig..
2006-12-21

  Nanno
sååå braa..verkligen starkt du skriver denna dikt..
jag känner bitterheten och sveken som andas på denna text..
2006-12-09

    ettolrahC
Kan det bli bättre? Nej!
2006-12-09

  Freeman
Så fint du skriver om kärleken och sveket, den "fattiga flickan" och hennes kärlek som var hennes allt...det tåras i ögat.
2006-12-02

  Mikael Lövkvist
Mycket vackert! Jag önskar dig all livets fortsatta rikedom, och en framtida partner som uppskattar din skönhet och rikedom- på alla plan.
2006-11-25

  Janis Karlsson
Vackert, vad annat kan man säga?
Hoppas du en dag får rejäl ränta på allt du sparat!
2006-11-05

  Bodil Sandberg VIP
Inledningen till den här dikten gör mig oerhört intresserad och jag fortsätter läsa...njuter gripande poesi...mycket bra!
2006-11-04

  Nem
Vackra, talande bilder. Mycket om kärlek och kärlek som "sparas" och växer. Kärlek för andra, kärlek som ingen förstår och andra inte kan känna. Dessutom tycker jag om din nya profilbild. :)
2006-11-02
  > Nästa text
< Föregående

josefina
josefina