Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En anspråkslös liten...


Det står en flicka under nattens nätter
som spinner melodier av sitt hår
Hon vickar glatt på sina röda tår
och dansar runt i nätta piruetter

I vattenpöl hon plaskar så det skvätter
med armar små och söta kycklinglår
Sen pratar hon så fort det bara går
och somnar trött på kyrkogårdens slätter

Nu säger kanske någon att det här
är för banalt för präktiga sonetter
Det fina folkets dikt är seriös

Men inte bryr jag mig om etiketter
Jag vill ju bara skriva om en tös
min lilla lilla du jag håller kär




Bunden vers (Sonett) av Daniel_78 VIP
Läst 1093 gånger
Publicerad 2006-10-30 09:45



Bookmark and Share


    Kirre
Jag ser din flicka! Du har ett fantastiskt bildspråk...
2006-11-09

  Bodil Sandberg VIP
Vilken härlig visa!Jag tycker den är störtmyyyyyyyyysig!
2006-11-06

  Araminta
*skrattar åt herr landos kommentar*

kan bara instämma här;-)
2006-11-05

    SEMPER MEA
Jag njuter av denna text
2006-11-02

    Oprofessionell
Jag tycker att denna var sockersöt, på ett bra sätt alltså.
2006-11-01

    Manuela
Så otroligt sött!Jag kan riktigt se henne framför mig.Dina texter gillas väldigt mycket av mig och många andra!Önskar dig en underbar dag;)
2006-10-31

    Erika H
texten gör mig glad
den lilla sprider vattenpussar
och dansar mot mig leende
rimmen är underbara
lätta att följa
jag gillar den här
mycket
erika
2006-10-31

  himlens hemlighet VIP
blankversen flyter ju fint tycker jag...och rimflätningen i sextetten är ju...nyskapande ;)

töt
2006-10-31

  Elin S
Riktig karamell. Sån som farmor hade i en fin burk.
2006-10-30

  Nephlinea
Riktigt vackert vännen :)
2006-10-30

  Ms Lovecraft
Sweet, även om det inte är en sonett :)
2006-10-30

  Madjori
Åhh, så fin denna dikten var ...blir glad av att läsa den :-)
2006-10-30

    mellanmål
Kanske "med armar små och söta kycklinglår" istället för men? Tycker väldigt mycket om de två första stroferna, de är barnsligt karamell-söta. Men jag tycker de två nästan säger allt?

Mm
2006-10-30

    ej medlem längre
Det finaste av alla folk är nog barnen i oss alla. Pojken i dig har ett synnerligen pärlande skratt. Jag kan ite annat ät tjusas.
2006-10-30

  noname_realmind
En riktig go en att läsa...
Tack för den! :)
2006-10-30

  Cris
Var inte för präktig.. denna var assöt..!
Tack för ljuvlig läsning om flickan som vickar
röda tår och spinner melodier i hår...

fiiiint!!!!
2006-10-30

  Ensamma mamman
Oh, den här var ju söt.. =)

"I vattenpölar plaskar så det skvätter
men armar små och söta kycklinglår"

Jag trodde du brydde dig om etiketter... men men, så fel man kan ha.

=) / Ida
2006-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP