Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ode till alkoholen II

Ja, fyll ditt glas till bredden

Med toner och musik

Ja, fyll ditt glas till bredden

Med glädje, skratt och skrik.

 

Låt mjödens gyllne kramar

Omsvepa din butelj

Ty inget är väl bättre

Än en riktig dryckeshelg. 

 

Så drick ur ditt glas med lättja

Välkomna spritens djup

Imorgon är det vardag

Men då ringer du dig sjuk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av laissez_faire
Läst 438 gånger
Publicerad 2006-10-30 15:36



Bookmark and Share


  liten_snopp
Skönt du skriver då! Älskade sista stycket av någon anledning...
2006-12-04

  Conan Jonasson
mjöd och absint är diktarnas drycker va? :P gillar sånna här muntra dikter,
de får en på gott humör :)
2006-11-22

    Jess81
gillar den..tänker på Leonard Cohens "Closing time"..=)
2006-11-03

    Jennie1127
så bra skrivet :D
känner igen detdär ;P
2006-11-02

  Zabina
klockrent!
2006-11-02

    Ti-elina
Gillar din humor!
2006-10-30

  Esset
rolig och välformulerad! Får Bellman-känsla av det hela, särskilt i början. Men sista raden tar en tillbaka till nutid, "då ringer du dig sjuk"- snyggt!
2006-10-30
  > Nästa text
< Föregående

laissez_faire