Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnakärlek?


Flickan visade stolt upp sin teckning på dagis
Pappan log, men tittade inte
Flickan berättade om hur hon börjat spela fotboll, precis som lillebror
Inte är det för flickor tyckte pappan
Flickan pratade glatt om sina pianolektioner
Pappan lyssnade på annat
Flickan flätade sitt långa hår
Pappan tittade på någon annans korta hår
Flickan pekade glatt på sin nya frisyr
Pappan undrade varför hon klippt av det fina håret
Flickan tog strålande hem sin pojkvän
Pappan trodde allt han var knarkare och det skulle hon också bli
Flickan var ledsen och grät många gånger
Pappan kunde aldrig se

Åren gick

Flickan visade inga mer teckningar
Hon berättade inte om sitt liv
Hon tog inte hem fler pojkvänner
Hon grät inte mer
Hon flyttade långt bort och likaså gjorde han
De talade sällan
De sågs än mer sällan
Nu låg det mer än länder och hav dem emellan
Ett osynligt tomrum vilade mellan de två
Långsamt växande




Fri vers av Nattiz
Läst 509 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-02 02:21



Bookmark and Share


  Juliaah
väldigt vackert!
jag gillar sista avdelningen bäst.
jättebra!
2006-11-22

  klaathu
Aj..... smärtsam läsning.
För mig är föräldrar som tar (medvetet eller omedvetet) avstånd från sina barn totalt ofattbart.
Väldigt bra uttryckt med enkla medel.
2006-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Nattiz
Nattiz