Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bara lite tankar


vinterfunderingar

som att försöka hålla kvar snön
mellan glödande fingertoppar
vi smälter sakta bort

du var pojken av is
och jag var alltid för ivrig med min värme
ville ju vara den
som tände elden i ditt hjärta

men jag nådde visst aldrig
ända in
nådde aldrig under
din frostklädda hud

jag smälte lite av dina murar
men snön blev till ett lager av is
du blev ännu kallare
och inte längre
oförstörd
som vinterns första snö


en kyss
och du var så kall
min tunga frös fast mot din

vår nyfikenhet
fick oss att råka
fastna i varandra
sammansvetsade
av kylan
i ett försiktigt letande
efter någon slags värme





Fri vers av Trubbel
Läst 577 gånger
Publicerad 2006-11-03 00:38



Bookmark and Share


  Jessica Ewa
Det här är riktigt, riktigt bra skrivet stumpan! Vad mer kan jag säga?
// Jessica Ewa
2006-12-01

    livräddaren
du är grym!jag känner verkligen igen mig...gud vad jag hatade den den där kylan som inte gick att smälta...
2006-11-03

  Marlene Anna Linnéa
jag har samma funderingar som du... gillar stycket som avslutas "oförstörd som vinterns första snö"..

det blir så tydligt vad du menar nu när snön och kylan inte bara känns, utan även syns, virvlar omkring oss... det kursiva avslutet är förstås väldigt sårbart och vackert...

både "sammansvetsade av kylan" och "i ett försiktigt letande efter någon slags värme" blir väldigt tydligt, möjligen för tydligt, men just nu tycker jag om det här väldigt mycket.
2006-11-03

    laissez_faire
Väldigt fin. Mycket känsla och känslor i den.
2006-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Trubbel
Trubbel