Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svårt att formulera smärtan, men jag försökte


Förlåt, men jag dör när du ler

Här är du säker, min vän.
Här är platsen jag letade efter, stället där du kunde få ro.
Jag hittade till slut taket som skyddar dig från himlens tårar
Väggarna som skyddar dig mot vindens piskande storm.
Ljuset som lyser är himlens och fridens ljus.
Här är du accepterad. Älskad.
Förlåten.
Jag är så lycklig att jag äntligen hittade din fristad,
Att det var en plats på jorden , inte i döden.

Jag är ledsen att jag inte hittade den tidigare, min vän.
Förlåt att det tog sån tid.
Förlåt att jag tvingade himlen till att gråta tårarna som gjorde dig blöt,
Att jag manade vinden till att blåsa så hårt.
Jag är ledsen att jag släckte livets ljus.

Jag lämnar dig här, min vän.
Att se dig lycklig och vid frid
Har varit min dröm för så länge.
Men jag kan inte stanna.
Varje gång jag ser dig le
Eller hör dig dra en suck av lättnad.
När du säger att du är så glad.
Att du känner dig accepterad. Älskad.
Förlåten.
Dör jag inombords.
Jag vet, att om jag inte lämnar dig först, kommer jag bli ensam kvar.

Och det är mer än vad mitt hjärta tål.




Fri vers av Cammo
Läst 713 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-11-03 21:12



Bookmark and Share


    Shariq
Vet inte vad jag ska säga. Men något måste sägas! Fan vad bra.
2010-06-11

    Miss matched
Sorgligt, men bra skrivet! (:
2008-01-27

    Skymningens Miia
Man måste våga riskera med kärleken precis som med vänskap, men det gör ondare om det brister... Känner igen känslan om att man blir rädd och vill inte bli sårad..

Jätte Skit bra dikt! Fattar verkligen känslan och känner dessutom igen den vilket är ett stort Plus! :)

Men man ska ju kritisera lite ... Ris och Ros som sagt.

Kanske lite mera radbrytningar så att det liknar desto mer en riktig dikt.
Kortare meningar..

Men den är jätte bra!
2006-11-30

    Enannan
Utrycker könnslorna så starkt rakt in i en!
har verkligen lyckats formulera dom så starkt att man verkligen tappar andan...
2006-11-05

    Angel_Angelus
saknar ord ... :o så starkt skrivet.
2006-11-05

  Lithia
Det här är ärligt den enda dikt jag någonsin läst som bokstavligt talat fått mig att tappa andan. Den är så full av känslor...Det är nästan smärtsamt att läsa.
2006-11-03

  Bodil Sandberg VIP
Innerligt och varmt...kärlekens ord förgyller denna sida!
2006-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Cammo