Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag målade en tavla en gång, i vatternfärger, sedan tog jag fram en kulspetspenna och skrev ovanpå den färgen när den torkat


Humor

Humor är en port
genom vilken livet strömmar

Lodjuret 1994




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 400 gånger
Publicerad 2006-11-03 22:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
humor är medvetna missförstånd inom en gemensam referensram. genom att simulera missförstånd, förstärker man samhörigheten med de införstådda, de som förstår att det är ett missförstånd förstår även referensramen. det är därför humor kan vara så elakt exkluderande, när någon inte fattar. en rent social funktion m.a.o.
det är min analys i alla fall.
eller så kanske humor är det där lilla hålet i handfatet som gör att vattnet inte rinner över. en säkerhetsventil. man skratar ju även när livet är jävligt, ibland när det är som värst bryter man ihop i skrattsalvor över hur jävla jävligt det är. det är liksom så bisart jävligt. lika bisart som det är att man skrattar åt att det är så jävligt. do you catch my drift?

tjing
2006-11-04
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP