Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mitt döende landskap

 

skapade

de iväg slungade orden som

träffade sitt mål

 

känslan föll

och grabbar tag;

dödsryckningarna

i min famn, finner intet 

 

insuper dess allt, samma stund som

orden binds ihop

runt om

dess

form

 

röd-glödgad-känslostorm

 

-som

 

e l d

 

 

-- släcks --

hon åker imorgon eftermiddag...

 

 

luften vinter sval fladdrar mellan trädens löv ovanför

gatan utanför, innanför sitter jag stirrar ut

 

bilar var en grå kör utom ramen

på gatan bortom, inom mindre än en sekund

 

sitter fortfarande

stirrar ut  

 




Fri vers av längesendan
Läst 661 gånger
Publicerad 2006-11-04 16:12



Bookmark and Share


  Ms Lovecraft
Titeln fastnar och jag kommer på mig själv med att läsa den om och om igen. Det är inte bara kontrasterna vad gäller färg och form som fastnar. Stark text.
2007-01-02

  Starfish
Hej igen! Förlåt det där om imperfekt
- läste dikten igen och upptäckte mönstret.
2006-12-12

  Starfish
Tycker om att läsa dina ordformuleringar.
Ovanför, utanför, innanför... smakar bra.
Men undrar varför stycket om "bilar" är i imperfekt när allt annat står i presens.
Ps: snyggt med eld i färg!
2006-12-12

  Robert W
det här är bra daniel.

orden rinner rätt och det känns.
2006-11-07
  > Nästa text
< Föregående

längesendan