Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stilla Silver

Silverstråk över duvblå himmel
Där träden står i stum väntan
Svarta grenar, ett flätat konstverk i himlens rand
Marken väntar tjälfrusen på sitt vintertäcke att sova under
Knutna händer håller värmen i fodrade fickor
Blicken mot skyn och parkasens huva faller ner
Luften är så lätt att andas idag
Stilla november, efter höstregn, innan adventstress
Dofterna blir klara och starka, stiger andäktigt
Fåglarna har slutat sjunga, vinden har mojnat
Andedräktsmoln är det enda som grumlar luftens klarhet
Förvandlade till glitterdroppar i pälskragen sekunden senare
Silverstråken formar mönstret av en själ
Och när världen håller andan hörs tankar kusligt väl




Fri vers av Lady_A
Läst 976 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2006-11-04 16:27



Bookmark and Share


  MeAmmie VIP
Så vackert du har fångat ditt ögonblick i naturen<3 Orden rinner och man ser det du skriver! Fredens Lena Liljor/Ammie
2008-12-26

  Lillasyster F
Höststämning när den är som bäst!
Jag tycker mycket om slutet:

\"Silverstråken formar mönstret av en själ
Och när världen håller andan hörs tankar kusligt väl\"

Bra skrivet!
2007-03-23

  SvartaRegndroppar
Vilken panorering som skapades av dina nedskrivna bilder.

Vackert och absolut!
2007-03-08

  Mackan
vackert
2006-12-06

  Annika Gustafsson
mycket ,målande och vackert, tänk vad ord som ex duvblå kan förnimma så många bilder.
2006-12-05

    SEMPER MEA
Silverstråk över duvblå himmel...

Den meningen visar klass!!
2006-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Lady_A
Lady_A