Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur samlingen Röda sidor, gula och orange av Aniger Latsev


Skuggiga dalar

Jag går genom skuggiga dalar
dimhöljda berg
de stora bergsjättarna
blickar ner på stenmyriader
tallens och granens skuggor
kastar sig kusligt
genom märg och ben
i dagens gryning
klippblock och knotiga grenar
som döljer bergskedjans svaga konturer

Jag går hem i gryningen
bland skuggiga träd och dimhöljda berg
stenar och grenar
ligger överallt på sluttningarna
myllrande är naturens stillhet
i gryningens kylgrå dimmor

AL -75




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-04 20:41



Bookmark and Share


  AndersN
Påminner mig om böcker jag läste länge sedan och nyss. Förutom radbryten förstås.
Hoppas att Aniger är du eller har gett tillåtelse :)

...med en varsam tryckning av din hand står vi i mörkan skog, i en glömd värld och förgången tid. Vad vi kallar träd är här tusenfalt högre än Terras och mörkret hundrafalt mörkare. Mellan stammar av evigt åldrande trevar sig en lägerelds varma sken. Bland sagors hägringar och ingenting står du och jag. ....
2006-11-04
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP