Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blommorna sjöng för oss den natten, fan vad de sjöng. De vänta på oss nu. Jag vet det.



och slemmigt kranvatten som smakar Cocacola
ska Jag slicka från dina körsbärssöta hallonläppar
med smak av choklad
För det gör ingenting
nu när ingen hör

Så Vi ska kunna tralalala
hela natten

Du, Jag och Per
Med sitt röda bollhår utan socker
Ingen kan ta ifrån oss våra
frusna kanelbullar
För de är nu i säkert förvar
från alla perversa blågubbar
Fast egentligen är de snälla och förvirrade
med sminkfria ögon

Jag Jag Jag
Du Du Du
Är ju TV folk
Så Vi bakade godismazariner
även om vi inte kunde
för du sa att stora möss också måste dansa
när jag frågade Gud
om det nånsin skulle gå


Och Vi tralalala
bara hela natten
men bara hela natten

(För inte ens apotekare kan hjälpa mot sånt
folkdiktning kan de inte heller
inte som tandläkare)


För tillslut gick solen upp som i viken tonårsdikt som helst
Vi hade slut på hallon
Vattenreningsverket kom
och Du fick inte alls åka tåg själv

Gud ville inte hålla i natten ett tag
till utan lät den dö
trotts våra drömmar
om lingonris och hattaffärer

Vi Vi Vi

Tillsvidare sitter Jag här med mina frusna kanelbullar och väntar på Oss




Fri vers av fannen
Läst 498 gånger
Publicerad 2006-11-04 20:52



Bookmark and Share


    Suzylu*
Vacker dikt jag gilalr sånna här dikter Lycka till med skrivandet i frotsättningen :)
2006-12-14

  Den siste poeten
"För tillslut gick solen upp som i vilken tonårsdikt som helst" är en rad som får åtminstone mig att smälta. Jag hoppas att du kommer att fortsätta skriva för du har talang.
2006-12-05

  Samndra
jättefin fannen, du har verkligen lyckas!
2006-11-05

    majbarn
ÅH du är så charmig. och slutet var bäst.
PUSS!
2006-11-04
  > Nästa text
< Föregående

fannen
fannen

Mina favoriter
Missery
minimum