Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snön ligger tjock nu. Jag gör snöänglar. Saknar dig inte längre.


Omvärlden/om-världen/om världen

Snön ligger tjock nu

Jag gör snöänglar

Nästan vuxna hoppar i det vita utanför fönstret
medan jag sitter här inne drömmer mig bort
i mina böcker och inser
att jag är lycklig över att livet är
som det är
och att de sorgliga sångerna också handlar om något bra precis som snön är vacker

Det gröna är täckt nu
precis som det svarta
och jag äter choklad utan att tänka
att jag blir tjock
för jag förstår att det ändå inte spelat någon roll
någonsin och aldrig kommer att göra
det så länge snön är mjuk och vacker och ingen hatar mig
och vem skulle det vara?

Månen lyser när jag går till skolan
hem från skolan och jag tänker
på varulvar för nu är månen full och tänder ljus
i fönstret tittar ut och funderar över andra världar jag varit
i

Saknar dig inte längre

Jag trivs i mörkret och kylan trodde inte
att jag skulle göra det men här sitter jag och
trivs
med mina tunga böcker i knät och kanske spelar det ingen roll vart jag är nu när jag ändå alltid är någon annan stans

Min matta behöver dammsugas men jag
låter bli jag är ju ändå aldig här och varför bry sig om
det smutsiga när det finns så mycket
rent som han i huset mitt emot som har en flickvän som han kramar och gitarristen
som spelar gitarr på ett
gitarristiskt sätt i rummet ovanpå
och glaset till termometern som visar minus fyra.

Livet är vitt nu blankt jag får fylla det själv men jag låter bli för jag trivs




Fri vers av Nioma Trey
Läst 502 gånger
Publicerad 2006-11-05 14:05



Bookmark and Share


  Lilla_Lala
Den här kändes som en mjuk och behaglig betraktelse i sin framtoning och bär på ett visst hopp, men den är ju så jättesorglig också... Får många känslor av den och gillar den verkligen!
2006-11-21

  kärleksbarn
den här slog mig i magen

bra
2006-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Nioma Trey
Nioma Trey