Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ministern

Befriade från ordinära krav
på logiskt sammanhang
red glosor ut
i majestätiska kolonner
på andedräkten osande av makt
och andakts tystnad trängde ut ur porerna
på publikum i korum.

Så blev det uppenbart att orden,
slipade som falska diamanter på en fattigmarknad,
formats ur substansen av ett inre liv
med samma frodighet som den man finner
i ett måttligt pumpat bildäck.




Fri vers av Cicero
Läst 677 gånger
Publicerad 2004-12-12 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cicero
Cicero