Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stor i orden, liten på jorden.



Människorna skrek i panik

Då jätten klampade fram över landskapet.

De bad förtvivlat om nåd

Då han stampade ihjäl ännu ett dussin kvinnor och barn

Och allt han tänkte var



Det är inte lätt att vara liten



Lille Olle gråter av smärta

Då han blir slagen på lekplatsen

Han ber förtvivlat om nåd

Då de sparkar honom fast han ligger

Efteråt torkar han blodet och tänker



Det är inte lätt att vara liten



Jag undrar om den skrek i panik

Myran jag klev på igårkväll

Bad den förtvivlat om nåd

Då jag hänsynslöst krossade dess benlösa kropp

Och inte ens tänkte jag



Det är inte lätt att vara liten




Fri vers av laissez_faire
Läst 490 gånger
Publicerad 2006-11-11 13:43



Bookmark and Share


    Rieke
sorry, läste den igen... var för kvick förut. Jättebra faktiskt!
Fick första gången jag läste den för mig att den var enklare än den egentligen var..!
... Det är inte lätt att vara (s)liten :)
2006-11-14

    Rieke
... och du kallar MIG weird? Hihi gullig dikt!
( Jag är inte så dum som jag gör mig...)
Och det är MYCKET LÄTTARE ATT VARA LITEN
än att vara stor!!! Hejdå!
2006-11-14

  Freya
nu fick jag ångest för alla myror, spindlar och flugor jag krossat. :/ och det betyder ju att du skriver väldigt bra. jag måste skärpa mig.
rubriken är också jättebra.
det här är precis en sån där text som man behöver läsa flera gånger (=bokmärke)
.
2006-11-12

  Esset
perfekt!
2006-11-11

  Mackan
Gillar denna skarpt

lite vemodigt konstaterar du mänsklighetens mörka sidor
2006-11-11

  Davidoff
klurig. Berättande om verkligehtens litenhet här på jorden
2006-11-11

    lindhag
Har läst dina andra texter oxå..
Du har en skarp klurig klarsynt hjärna enligt mig .. Du rockar :)
2006-11-11

  Mangal VIP
Hmmm... väcker en del funderingar om perspektivbyte ... Bra skrivet!
2006-11-11
  > Nästa text
< Föregående

laissez_faire