Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ursäkta kära Buddha


Ursäkta kära Buddha,

men den åttafaldiga vägen är alltför svår
jag har nu försökt följa den ända sedan nyår

När jag sätter mig ner för att meditera
börjar jag istället över middagsmaten filosofera

och den rätta tanken så lätt förvinner
när jag inte till den bästa parkeringsplatsen hinner

Min strävan är fortfarande ytterst oklar
jag kan ju inte ens städa ur mitt eget badkar

Det där med livsföringen är inte heller helt lätt
jag sover fortfarande helst till tio minuter i ett

Så ursäkta mig kära Buddha,

den eviga friden får nog ytterligare några liv på mig vänta
nej nu måste jag plugga till morgondagens religionstenta.




Fri vers av ellabella
Läst 776 gånger
Publicerad 2006-11-13 13:06



Bookmark and Share


  Nina Hedlund
Härlig idé, lite hackig men alldeles alldeles underbar!
2006-12-05

    ej medlem längre
Vackert och skön melodi, mycket bra
2006-11-15

  H. Karla
Hahaha, gillas! Sköna rim, skön rytm, lagom originellt:)
2006-11-13

  siben
Jag vet hur det känns!
Det där med evig frid
funkar mest när man
sitter på en strand eller nåt


Kul skrivet!
2006-11-13
  > Nästa text
< Föregående

ellabella