Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag försökte


Dumt

Jag är vilsen i en smärta, som inte ens är min.
blodet på golvet är mitt, fast anledningen är någon annans.
Jag ville veta hur hon kände sig, så att jag kunde hjälpa.
Jag ville vara hjälten för en gångs skull, rädda henne ur drakens klor
Draken som jag själv hyrt för att hålla henne på plats.
Jag ville städa undan röran, ordningen som jag själv rubbat.
Jag ville ta hennes smärta, så att hon skulle få vara fri.

Så nu sitter jag här, vilsen i en smärta, som inte ens är min.
Blod på armarna, utan att riktigt veta varför.
En huvudvärk som snart bultar sönder tinningen
Och med ord som inte räcker till.
Jävlar, snacka om ogenomtänkt!




Fri vers av Cammo
Läst 441 gånger
Publicerad 2006-11-13 15:42



Bookmark and Share


    anakin
Nu blev jag verkligen berörd. Ett gott betyg alltså.
Sanningsspäckade rader i poesiform.
2007-04-22

  Max T
Jag är hemskt ledsen, jag kan inte uppskatta vad du har skrivit. Det är bortom mitt förstånd. Antingen så kan jag helt enkelt inte förstå det, eller också kan jag förstå det innerst inne, men väljer att kväva den tanken.
2007-02-03

    rosentagg
gud va fint. du skriver jäkligt bra och jag gillade verkligen dikten.
2007-01-28

    wilja
jäklar, varför missade jag den här förut? jag undrar hur det skulle vara om man kände till bakgrunden. jag tror att jag tycker precis lika mycket om dikten ändå. det är känslan du förmedlar, som inte skulle varit annorlunda. att du är människa.
nej, förlåt, jag menade medmänniska.
2006-12-13

  aftermath
en ruggig närvarokänsla i din text...mycket bra!
2006-11-26

  Ola Rydberg
känner igen mig i dina tankar
mänskligt och bra
2006-11-16

  Flickan*i*L*för*Lycka*
"Jag ville vara hjälten för en gångs skull, rädda henne ur drakens klor
Draken som jag själv hyrt för att hålla henne på plats."


ÄLSKAR, älskar, älskar den delen så himla mycket, men Hela dikten är ju såklart genialisk som vanligt;)
2006-11-16

  Bodil Sandberg VIP
Inte ditt bästa ...skriver du...men det är fantastiskt mycket känsla o djup i det här...jag skulle gärna se dikten lite mer uppdelad...fast det är jag det..kram
2006-11-13

  Lithia
Hjälp vilken känsla det är i den här dikten!!
Klart en av dina bästa hittills
2006-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Cammo