Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Innan den vite mannen kom till Australien, delades landet mellan aboriginfolk som talade olika språk. Ingen ägde marken, men reviren bestämdes av sånglinjer. En sånglinje representerade en förfaders vandring och angav var gränserna gick. På så sätt kunde


Sånglinje


Sjung kängurus tårar som torkat i stenen
Sjung eukalyptusträd med delad stam
Sjung vattendrag vid klippans brant

Sjung acacia vid skorpioners gömslen
Sjung nynnande grottor under mark
Sjung termitstack vid röda vägens krökning

Sjung solnedgång mellan klippskärvor
Sjung lavendelfält med stjärnan i norr
Sjung totems spår under nattens ljus





Fri vers av R.M.Z.
Läst 474 gånger
Publicerad 2006-11-13 18:02



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Vackert om en förunderlig tradition. Sjung gärna mera, jag lyssnar. Helt i linje med min smak. ;-)
2006-11-27
  > Nästa text
< Föregående

R.M.Z.
R.M.Z.