Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vattenvila

 

Ekan ros med kraftiga tag

Min hand glider i vattnet

och vattnet killar lekfullt mina fingrar

Jag hoppas på lena små fångster,

mjuka följsamma stjälkar

tunna, lustiga, milda

Mest hoppas jag på bara vatten;

på att ingenting -

Jag ber inför natten om stilla drömmar

utan så mycket extra mening.

 

 




Fri vers av Gunwale VIP
Läst 727 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-11-14 15:43



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag bjuder inte hem folk till mig när jag firar min födelsedag, jag firar den hemma hos min mor, det är ju ändå hon som... ser på teve kunskapskanalen... de sänder föreläsningar och det är dessa som är något mer intressant än 'direkt från riksdagssalen'.
2018-10-04

    ej medlem längre
hej du,
det här var en mysig om än rätt banal liten dikt. den får mig att tänka på vågornas skvalpande mot ekans trä, näckrosorna, handen släpande i vattenytan, varmt som fan, sommarlov...

Nä du! jag skulle vilja såga den här dikten rejält (tycker att jag mest rosar det du skriver och skulle vilja komma med ngt nytt) men varje gång jag läser den så fylls jag av ett lugnt som härrör ur tankarna ovan, sommarlovsminnena från morfars stuga. jag kan inte låta bli att tycka om den i all dess anspråkslöshet.

de sista raderna understryker det där. det här är ett alldeles tillräckligt ingenting utan mening, och det är jävligt skönt.

ditt språk och dina formuleringar är mycket bra: "och vattnet killar lekfullt mina fingrar/ Jag hoppas på lena små fångster, / mjuka följsamma stjälkar". man blir harmonisk av mindre...

hoppas du skriver något riktigt dåligt snart så jag kan klaga och inte bara hylla okritiskt! men jag anar att mina förhoppningar kommer grusas... attans.

p's
2006-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP