Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Saddam Hussein gömde sig nergrävd i en håla i marken på en historisk plats, föreställer jag mig...


En kuriös mesopotamisk man

Exakt på pricken vid den plats,
där Lots hustru en gång förvandlades till saltstod,
då hon av ren och skär nyfikenhet vände sig om
för att se när staden förstördes av Gud,
hittades senare en man som en mask ålad ner i marken.

Vid upplyftandet i det fria, visade det sig,
att han var en mycket elak människa,
och han ställdes därför ut på marknadsplatsen,
på det att hela världen finge se
hur elakheten florescerade ur hans skinn,
ty han hade förgiftat och knivskurit
och våldtagit och torterat och stulit.
Efter avlusning och tandkontroll
fördes han därför in i ett rum
med dubbla lås för utredning.

Men det som var kuriöst kom aldrig fram,
ty på den tredje dagen, när hela ondskan runnit ut,
fann man blott en liten gubbe, ej olik en av de tomtar
som uppträder exempelvis i varuhuset NK under julrushen,
en vars högsta önskan var
att leka med sitt yngsta barnbarn.




Fri vers av Cicero
Läst 720 gånger
Publicerad 2004-12-14 18:12



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
jag vidhåller min tes, lägger till att den som lekfull är själv bjuder in till lek
2007-11-02

  lodjuret/seglare VIP
den som leker får se
2007-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Cicero
Cicero