Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

låt henne dansa!

högklackskor- kackel mot svart asfalt.
nej!
på med slitna skor, fast allt är kallt.
hon ska dansa!
bli galen med håret virvlande o ögonen slutna.
fast alla hennes ben är brutna.

Låt henne dansa!
Låt henne dansa!
varför håller ni henne still?
släpp henne, ni kan väl se att hon vill?

ser ni inte att hon är vinden?
som rasslar där i linden.
hon är balett flicka i generna.

Låt henne dansa!
ser ni inte musiken i hennes ögon?
snart sprängs hon.
tick tack.
sränger bort er alla, som har blivit blinda döva o stumma.
henne kan ni inte få att ljumna.
hon vet det, det ser man i hennes leende.

Låt henne dansa!
hör ni inte dansen?
den bor i hennes fötter.
dom har inga rötter.

Låt henne dansa!
snart spyr hon ut den höga musiken.
rätt ut i den äckligt förväntansfulla publiken.
klarar ni?
eller får ni tinitus?
är ni döva?
inget kan ni pröva.
den bor i henne, era puckon.
lyssna på hjärtat.
det pumpar musik.
Låt henne dansa!
detta går inte att sansa.
Släpp.





Fri vers av fridele
Läst 426 gånger
Publicerad 2006-11-17 19:21



Bookmark and Share


    jennystyle
grymt bra!! precis sa kanner jag mig ibland hehe
2006-11-20

  GalenGrönsaksGroda
Jättebra! Man blir frustrerad och nästan galet irriterad när man läser denna dikten, inte på själva dikten utan till dem som håller fast henne! Låt henne dansa!!! :D
2006-11-17

    Camillaa
SKITBTRA!
/ C
2006-11-17
  > Nästa text
< Föregående

fridele
fridele