Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag har ingen aning om vad jag håller på med
fast jag längtar till jul jättebaskermycket



glänser

och 
där hemma
står alla dörrar utan
gångjärn lutade mot propellern
 i diskvatten upp till knäna med handtaget
på sned trummande med nyckelhålet viskande
troddeduja träflisorna håller i portföljer fyllda med ros
ochvalmobrev inristade i lädret och några riskorn som påminner
om helger småkvällar fina vackra lågor ljus i taket sitter
allting kvar och ögonen sprang ut i pepparstekar
mot kragen som for ner mot golvur
och parketter med fingeravtryck
ryggrad mot händer och vikta
servetter fast det finns
inte ens julklappar
kvar alls


så småning om kanske någon
gång kanske någon
liten någon
gång så kommer någon
att inse
världen här är för liten och
världen utanför är för stor




Fri vers av Paraply
Läst 780 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-11-20 17:02



Bookmark and Share


    Nudelslabb
du är bäst. du är bara bäst. kom så rymmer vi.
2007-08-27

    ingvar VIP
Slutraderna, ej minst, är mycket \"komihågvärda\".
Ingvar
2007-08-15

  Freeman
Wow, vilken vacker text på mer än ett sätt du skrivit och gjort, vilken möda du lagt ner, det är en fröjd att läsa och ja, slutet är så fint!!!
2006-12-17

  verkligen
jag förstår inte första stycket, tyvärr
jag försökte
men slutet är magiskt

början kan jag inte betygsätta me slutet är en tia av fem!
2006-11-26

    Camillaa
Förlåt, men första stycket blev för mycket,
jag läste om och om igen ,men näe, jag gillade det inte.
Sen kom ju slutet, riktigt bra måst jag säga!
verkligen!, det räddade texten..
4 -
/ C
2006-11-21

    majbarn
asså hallå WOW
hej detta varv extremt bra
du får en massa stjärnor av mig
jag vill kasta stjärnor på dig
du är jätteduktig
jättewowig
PUSS!
2006-11-20

  Bump
förstår ingenting heller. men älskar slutet jag också. det är vackert i alla fall. som du. åh.
2006-11-20

  verkligen
oj jag måste nog läsa början mer gånger för att förstå
men slutet var jättefin och sannt och bäst!
puss
2006-11-20

  fannen
så charmig.
som ett turkosliten stuga.
ja
härligt persika
2006-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Paraply
Paraply