Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eller: varför jag skriver


alkemi

 

det blir aldrig bara ord: för språket är poetens

värsta fiende - (språket är ett virus (ja ni som vet, vet))

          att omvandla en känsla, ett heligt

          ögonblick till tecken (grupperade enligt

          redan förutbestämda mönster) är som att

          söka de vises sten - att koka jungfruvatten

som att följa de telluriska strömmarna för att finna graalen

 

och varje nytt försök är

                   som att lära sig gå

                                      på vatten igen - att

                                                         lära sig flyga på nytt

 

att på nytt gå vilse - i språkets (och själens) labyrint

i hopp om att kanske en dag - hitta ända in/ut

          (beroende på vart man är på väg

          målet för ens osäkra steg)

förbi odjurets håla utan fruktan i sitt hjärta

 

          den dagen då

          varje ord inte längre är

          ett sökande        efter

 

          konsten att göra vatten av vin

                                      bly av guld

                            stenkol av diamanter

 

 

 

då lovar jag att sluta skriva




Fri vers av nicklas ekström
Läst 624 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-23 00:07



Bookmark and Share


    Ekaaan
Den var bra den jue!!!
2009-04-06

    Erika H
den dagen vill jag inte uppleva
må du alltid söka efter orden efter uttrycken som bäst förmedlar dina känslor och dina tankar
må du aldrig känna dig så säker att det du skriver blir upprepningar av andra texter för det du redan kan känns bäst och tryggas
nej, kasta dig ut varje gång, låt mig få följa med över stupet och förbi
låt mig få söka mina svar i dina texter, låt mig misslyckas men njuta ändå
låt oss alltid förenas i det magiska i att aldrig veta hur och varför
erika
2006-11-23

    prana
fan va bra den va! Vet inte vad jag ska säga? Du tog känslan och gjorde det till ord. mkt bra
2006-11-23
  > Nästa text
< Föregående

nicklas ekström
nicklas ekström