Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite mer mörk snarare än sanningsenlig


Tankar om avståndet mellan vagn och plattform

Okej då. Jag går er till mötes.

Jag minns att jag var livrädd för det där Glappet
när jag var så liten och på besök i staden som var så stor.

För just det där glappet just där, det svarta smutsiga
säkert med råttor därnere
och -
för ståltänderna i rulltrappan

som skulle om jag inte passade mig
och tog sats och hoppade sista halvmetern säkerligen
skulle hugga tag i mig och tugga tag i mig
och målmedvetet äta upp mig levande.

Först Skräcken.

Sen Förnekelsen,
tätt följd av Ilskan, Köpslåendet,
den åtföljande Depressionen
och till slut den ofrånkomliga

Acceptansen.

Allt på mindre än en minut.

Blodet skulle skvättas. Ben skulle krasas. Byxor skulle trasas.
Folk skulle skrika.
Mina stolta Lejonskor skulle gå under.
Å ni menar väl inte på allvar att JAG?
Med mina korta armar?
Vare sig skulle HINNA
Eller KUNNA?
Nå fram till nödstoppet!?
Och om jag dog ju...
...så skulle jag missa...
det årliga besöket på Buttericks!!

Med tanke på att den stora stadens livfullhet
var en av mina få flykter från min barndoms verklighet
så var ju detta i stunden det enda jag levde för.

Har NI tänkt på det SL?!?
NÅ, HAR NI DET??!!?!..!....va..?.....VA....!....?...........
.................. . . . . . . .




Övriga genrer av Gnister
Läst 465 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-23 16:48



Bookmark and Share


    n.
jaså, du är en mes också. jag vill nog göra slut.


menvetdu jag tänkte precis likadant, jag var asrädd,och jag skrek åt mamma att hon "skulle ju hålla hårdare i handen annars kanske du tappar" och stora män fnissade. hade det varit idag hade jag antagligen dödat dem, för jag är coolaste bruden i världen,men då blev jag generad och ville dö, för jag visste inte vad stora mäns fniss betydde, eftersom jag aldrig haft en sån man genom min uppväxt.

hej, vad naken jag blev.

hejdå.
2006-11-24

    Gnister
Till andra läsare om föregående kommentar:

Point taken and understood. Din beställning är utförd. Var god lägg på luren.
2006-11-23

  Shininkagemusha
Stryk det sista stycket. Tycker jag lite ödmjukt. Annars gillar jag barnperspektivet och tonen i texten.
2006-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Gnister