Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lidande

Lidande är att ensam vandra
den väg man ville gå två
Att acceptera – längs en otrampad väg
finns få som kan förstå

Lidande är att låta andra leva:
Låta glädja finnas och skratt
runt mig som vandrar osedd
i mörker och kylslagen natt

Ibland FINNS ingen annan väg
för den som väljer livet
Sökande sanning tvingas vi gå
där inget kan tas för givet

Ändå, lidandet mer än något
förenar oss med Smärtornas man
Han, som vandrat vägen till slut
liv ur död utvinna kan




Fri vers av ÅsaLena
Läst 1011 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-23 19:32



Bookmark and Share


    Sony
Mycket bra och gripande.
2006-11-24

  rebecca d
förutom allra sista versen (rimmen) tycker jag den är helt suverän!!! finfin, både djup, vishet, alltså innehåll och formen
2006-11-23

  Berra Bäver
Där satt den!!!Bra
2006-11-23
  > Nästa text
< Föregående

ÅsaLena
ÅsaLena