Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten pojke

En liten pojke blir kvarglömd på dagis
Han står brevid fröken och gråter
Pappa var hos sin nya fru
Mamma var på jobbet

En liten pojke börjar skolan
Han har längtat
Väntat
Längtat
På att äntligen få bli stor

En liten pojke blir retad på första dagen
På första rasten
I nya skolan
Gråtande går han hem efter första dagen
När han kommer hem ligger mamma och sover
Hon måste jobba natt nu
eftersom pappa flyttat
till sin nya fru

En pojke börjar i en ny skola på mellanstadiet
Hoppas på en förbättring
Hoppet sviker på andra rasten
Näsblodet blodar ner hela den nya tröjan
Förtvivlad springer han hem
Mamma är på jobbet
När hon kommer hem undrar hon vad som hänt
Jag ramlade i trappan ljuger han
Han säger inget om slagen
Orden
Mobbningen
Inte igen
Mamma blev så ledsen
Hon är ju redan så trött

En pojke börjar 5: an med ny pappa
Mamma har skaffat ny man
En pojke blir slagen av sin nya pappa
Mamma också

En pojke gråter på sitt rum
Han var så snäll först
Skojade och busade
Hade presenter
Mamma var så glad
Sen flyttade han och mamma ihop

En 12-åring pojke slåss på rasten första dagen på högstadiet
Bättre slå än bli slagen
Han blir skickad till rektorn
Rektorn ringer mamma
Mammas nya man blir arg
En man slår sin styvson i pojkens rum
Mamma blir ledsen
Han slår mamma också

En pojke börjar 8: an på en ny skola
I en ny stad
Han och mamma var tvungna att flytta
Från mammas nya man

En pojke dricker varje helg
För att kunna glömma
för en stund
för att kunna släppa
släppa allt
för en stund

En pojke skolkar sig igenom 9: an
Han förstår ändå inte
vad läraren pratar om
att det kan vara viktigt
viktigare än han och hans mamma

En pojke börjar IV-programmet på gymnasiet
På första klassfesten provar han att röka hasch
En pojke hoppar av gymnasiet


En pojke hoppar framför rälsen




Övriga genrer av Johan Nilsson
Läst 543 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-11-23 21:38



Bookmark and Share


  Connie
Johan, jag vill ta din text i min famn, otroligt gripande!
2008-03-11

  Rakel Lorner
Bra flyt och en perfekt rapp form. Försöker se en anledning till att det i slutet ibland inte är stor bokstav i början på raden men hittar ingen...

Innehållet är så verkligt att det berör trots att det är lite schablonmässigt. Starkt!
2007-04-07

    Parlophone
Det här är riktigt bra skrivet johan. Det bästa du har skrivit,utan tvekan (som jag har läst).

Doktor Kosmos,jag säger då det. Samma sätt att skriva. Du,påminn mig om att jag ska skicka en låt med dom till dig..

Ha det gött
2007-01-09

  heavymetalunge
hade du bytt ut "en pojke" mot "en flicka" hade de kunnat va jag.. jag har aldrig blivit mobbad men jag har varit me om andra fruktansvärda saker som man inte ens kan drömma om så de sissta passade in såå på mig...
Tack för att du hjälpte mig sätta ord på kännslan
2006-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Johan Nilsson
Johan Nilsson