Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FEMTON ÅR






pappan står i hallen han säger att barn växer dom växer tills dom blir ungefär femton, sen slutar dom bara. & pappan håller sig på magen den pekar ut ur byxorna & skjortan & studsar barnen i huvudena om dom springer för nära.

barnen har röda & vita dräkter på sig & luvor med små bollar på. på julafton får barnen klä ut sig till vad dom vill. i ugnen står en plåt med pepparkakor, pappan har ett långt vitt skägg fastsatt i öronen det luktar mandel & socker.

sonen har smala vita armar. plåsterarmar. han har två breda streck av rött läppstift på munnen, han säger han vill klä ut sig till hora. (det är en riktig pussmun)

pappans ögon glänser & verkar stelna. han skriker. pepparkakorna brinner på plåten. ett fönster öppnas. det luktar brandvarnare & du skriker åt honom. sen hoppar pappan ut genom fönstret måste rädda pepparkakorna säger han, dom ligger & brinner sakta ute i snön.




Fri vers av Fred Söderblom
Läst 563 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-11-24 15:36



Bookmark and Share


  guld
fyfan det här älskar jag.
2009-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Fred Söderblom
Fred Söderblom