Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
24/11 2006 - Jekaterinburg.


Ännu Ett Öppet Brev Till Min Ryska Musa


Du fattar mig inte.
Det är problemet, kära musa.
Vi fattar inte varandra.
Du är rädd för mig nu.
För att jag förstår dig.
I mina ögon är du inget mysterium.
Och det är för nära!

Jag har dig under mitt finger,
jag vet vart du går om natten,
vem du klär ut dig till om dan.
Jag känner din svaghet,
jag fann felet i din styrka.
Du kan inte tillåta det!

Ingen, ingen före mig,
klädde någonsin av dig så naken,
ner till bar mark under tung snö,
till kalhuggna skogar i norr,
till smutsiga Bajkalsjön,
och högar av gamla, bortglömda drömmar.

Jag ser dem, jag såg dig.
Du är i mina händer.
Du vill bli fri och skriker:
”Du är en gäst! Du hör inte hemma!”
Jag spottar: ”Jag hör inte hemma någonstans!
Jag har inget hem!
Jag är mitt emellan! Av allting!”

Så vad gör det mig,
om du försöker stå emot,
om du förödmjukar mig och sårar mig,
trycker ihop mig till inget.
Jag vet att du inte fattar mig,
och jag förstår dig som vatten,
så det borde vara klart som en flod –
du rinner,
du flödar,
men vart du än tar vägen,
kommer jag vara där.
Vi sitter fast.
Precis här.




Fri vers av josefina
Läst 681 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-26 08:20



Bookmark and Share


  Katja-
\"Ingen, ingen före mig,
klädde någonsin av dig så naken,
ner till bar mark under tung snö,
till kalhuggna skogar i norr,
till smutsiga Bajkalsjön,
och högar av gamla, bortglömda drömmar.\"

Jag vet inte vad jag ska säga, det är så vackert och så bra!

K.
2007-05-11

  Mikael Lövkvist
Smärtsam läsning. Strålande poesi. Och jag beundrar din själs längtan efter enhet med sig själv; och din uppgörelse med din Musa. Finns det något större och modigare än det?
2006-12-09

  Freeman
"du är rädd för att jag förstår dig"

Tänk om hjärtat ändå vore öppet...om du fann nyckeln som kunde öppna upp för det instängda och släppa in kärleken istället.

Så fint skrivet av dig.
2006-12-02
  > Nästa text
< Föregående

josefina
josefina