Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag såg en rullstolsbunden flicka för ett tag sedan. Hennes blick var helt tom.


Om de ögonen inte dör

Om jag skulle skriva
om någon annan än mig själv
skulle det bli om henne.
Hon med de gråblå ögonen
De som hade en aning
av mandelform i vrårna
och som blickade
så oförskräckt och nyfiket
på världen runt i kring

Om jag skulle önska
för någon annan än mig själv
blev det att hon
skulle få resa sig
och gå ut i denna värld
och känna på det hon ser
i stället för att sitta
där hon sitter med orörliga ben

Men om de ögonen inte dör
får hon nog till det
utan min hjälp
det tror jag och hoppas hon gör.




Fri vers av Dionysius
Läst 489 gånger
Publicerad 2006-11-26 09:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius