Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

honung


jag vet inte
ditt fullständiga namn
det som
står skrivet

i ditt hjärta
på andras läppar
och i mina ögon

jag vet inte om de döende träden
sträcker sig efter dig
om vintern är en välkommen gäst
eller en fruktad
inkräktare
i din själ

och jag kommer aldrig att få se dig
ditt hjärta
dina läppar
med mina ögon,

vandra naken i ljummet gräs
en sommar
ner till havets brygga
där jag sitter och väntar
med mina ögon förnimmandes
dina läppar
ditt hjärta
och din uppenbarelse

och jag kommer inte att tända en cigarett
se den blanka ytan
likt ett
stålblått golv
och veta
att du kommit för att stanna




Fri vers av Robert W
Läst 889 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2006-11-27 19:54



Bookmark and Share


  Saramaria79
oerhört vackert och välskrivet, du är verkligen värd stjärnan!
2009-08-11

    n.
oj vad vackert
2009-08-11

  Marlene Anna Linnéa
det är vackert med längtan och det finns något skört med att inte nå.. speciellt med att sträcka sig och inte nå. men alla håller nog inte med mig där... det som jag tycker är imponerande just nu, är bredden av känslor som du kan förmedla. detta ger rysningar, underbart.
2007-01-16

  Lola
Nu har jag läst denna så pass många gånger att det är fucking dags att bokmärka.
Honung är för övrigt kanske det mest magiska man kan konsumera i den här dimensionen. På riktigt. Jag äter honung varje dag och det gör jag med vördnad.
Förresten... jag tror inte att någon vet sitt fullständiga namn. Inte egentligen. Din text är mycket berörande.
2007-01-03

    Erika H
vilken klarsynthet
längtan skriker
ömheten tränger sig på
vad gjorde man inte
för att få veta
för att se
för att känna
bara en gång
dikten lägger sig verkligen som honung runt mitt hjärta och smälter samman till ett
underbart
vackert
erika
2006-11-27

  darque
Längtansfull, nyfiken, orubbligt klar
Gillar hur du låter orden hjärta, läppar och ögon återkomma i olika stycken.
2006-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W