Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ensamm på jul


Ropet som trängde sig in men reflekterades tillbaka och aldrig växte vidare

Glädjeskuttet är bortshasat från skridskobanan
Idylliska tivolilyktor
avsiktligt strömavbrott

Ljuset är behövandes av Göteborgs befolkning
Parken är en skugga av Poseidon
Jag talar som vaktmästare bland kaninerna
De fantastiska kaninerna som inom fantasi

Mitt revir och mitt gathörn
Ingen rubbar mej
Bara en enkel förvarning
Fast varför skulle någon lyssna
Nej jag är rubbad


Tvungen till rubba lagen
Ur balans
Skört som en balettdansös på tårna
Genom grindar
Och sova under kanonens sista pust
Från det inre
Se stjärnans sista blink

Jag mördas av katten randig
Katten Randig dödar mig
Nysattacken föds av katterna randiga
ändå beundrar tindrande

tindrande ögon
spegelbild i regnet
regnets krafter
spegelbilder är otrovärdiga som mitt försök

här är mitt hörn och ingen är rubbande
alla

rubbar lagen igen
nu är det lagligt
avgiften är inte laglig att avsiktligt missa
missa ja
ja missa
jag missade
han misse katten randig




jag missade livet
kyla
elakhet
utfrys fasoner
egoistiska människor

lastbilar är helt illegalt lastade
en lastbil kommer lastad
med vadå?
En lastbil kommer lastad med pengasökande
Tomma fickor ägandes av pengasökande

De söker bättre liv
De finner bättre liv
Men
Ska jag resa dit
för att leta bättre liv
eller måste jag vara som de
välfärdade?
För att accepteras
Tidning blöt som katten
Katten randig
Min nysattacks värsta fiende
Sinnets mest otänkbara fiende
Nysattack vs. Randig
Jag vs. Livet

0-1
0-1

underlägets man
underlägets bög

”håll lågan levande”
lågan brinner för mig
mannen den ståtliga bränner pengar
pengar brända för mig
ljuslågan lyser upp mitt ansikte
såsom trädens mjuka lågor
ljusslingan

skägg och luva sedan klistras på
stor tomterock och klumpeskor
ut bemöta krambehövande människor
julensamma kvinnor med hemlösa barn
gathörnens närmsta kropp
förvirrade i mörkret bakom de framgångsrikas ljusslinga
ljusslingans mellanrum fyllda med osynliga individer
likaså jag

jag missade livet
och hann i kapp det
med kramen jag fick från min arm
och vän randig




Fri vers av Voltande hjärta
Läst 769 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-28 09:31



Bookmark and Share


  Vitsippa
jag gillar den här. :)




/Malin
2006-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Voltande hjärta