Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FAMILJEN






Anna-Karin klämmer sista kaviaren ur tuben direkt i munnen, barnen skriker mamma! hon sitter & väger på köksstolen & skrattar med kaviarandedräkt. barnen skyndar sig att ta rostmackor & kleta på marmelad. det har blivit två små fördjupningar i korkmattan på mammans plats vid matbordet.

det finns jättemycket pålägg att ta på mackorna det finns falukorv som man kan lägga på ett tjockt lager smör på ett hårdbröd. Anna-Karin har kokat ägg det kan hon koka, femton minuter & sen har äggulan blivit helt blågrå. dom dricker saft till frukost barnen smackar & slickar på sockerhinnorna över mjölktänderna. ett barn sträcker ner ett skrynkligt äpple till hunden som snappar åt sig det & går till sin plats i hörnet & gnager. mamman skriker åt barnet & hunden.

sonen har målat en teckning av mamman hon är gul & grann. (hon sitter på en resväska, den är färdigpackad & låst för att inte barn ska kunna öppna den. det är ändå bara mammors saker i den.)

det finns jättemycket pålägg på bordet men kylskåpet är nästan tomt & luktar surt. barnen springer ut genom dörren med en inköpslista, hunden kräks på mattan. mamman gråter på toaletten, hon öppnar medicinskåpet & tar fram dosetten.




Prosa (Novell) av Fred Söderblom
Läst 701 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-29 11:27



Bookmark and Share


    smuts
Varenda gång jag känner för att läsa en bra, längre text går jag in på din sida numera. För där hittar man alltid en. Och du vet ju vad jag tycker: enastående!
2008-03-31

  kniv-ebba
jaa alltså precis! egentligen är det inte dramatiskt men ändå SÅ dramatiskt och tätt och obehagligt med annkarin som klämmer kaviar direkt i munnen!!
det är ditt språk helt enkelt. det blir en speciell fred-stämnng som alltid är intensiv och oftast knivskarp. mycket bilder. jag har tänkt på det; dina texter har mycket substantiv och nästan inga adjektiv, kanske är det det hemliga receptet..?
BRA i alla fall.
2007-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Fred Söderblom
Fred Söderblom