Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och allt det här är förlorat, men jag hoppas du försöker minnas

Du fick mjölk i ditt hår och
snöflingor på ögonfransarna
Du lekte astronaut i det djupa täcket av fruset ängladamm, det var sånt vi trodde snön var
\"Det är till för att mata granarna med\"
Och du slängde dig ner i ängladammet
Eller kanske rultade dig ner för trappan
Eller gömde dig i garderoben för att dela hemligheter med mig och farmors gamla sko
Vi sprang ner till finsalen för att kolla på alla de läskiga fotografierna av alla gamla döda släktingar
Lyfte på locket till soffbänken
Badade i glitter och halmstjärnor
Kollade på den alltid bleka klena fula lilla granen
Satte oss på köksbänken och dinglade med benen, välte ner något som landade i kattmaten
Tjuvåt några bullar utan kanel
Sprang ut i ängladammet igen och byggde en snögubbe med potatisnäsa och potatisöron, potatis från den läskiga källaren vars dörr kunde gå i baklås
Lät ängladammet växa sig i en större hög och gömde oss bakom det blekgula huset
Kände mörkret krypa fram och solen krypa bort
Ramlade in i köket och spillde varm choklad överallt
Hade picknick bakom den fulblåa fotöljen
Rullade runt på golvet och
glömde bort allt




Fri vers av hell.o.kitty
Läst 422 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-30 16:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hell.o.kitty
hell.o.kitty