Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var du och jag igen (DEL I)

Det var du och jag igen
Efter tre dagar i boskapsvagnar
omfamnades vi igen
Sen ställdes vi i leden
Höger, vänster
Vänster, höger
Och jag bad till Jahve
att det skulle bli höger för oss båda
Men Jahve måste ha blundat
blundat just då
För det blev höger för mig
och vänster för dig

Och jag skrek ut i natten
Frågade Jahve var du var
Men Jahve svarade inte
Männen i bruna kavajer
Skrattade och pekade på den svarta röken
Svarta röken som välde ur skorstenar av sten
Och askan seglade ner
Människoliv och brända själar
omvandlade till aska

Och jag öppnade munnen
svalde delar av dig
Och blev hel igen




Fri vers av Lo Z.
Läst 458 gånger
Publicerad 2006-12-01 16:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lo Z.