Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En variant på \"Möjliga världar\"


I en annan tid...

I en annan tid, i en annan värld, i en annan stad
hade det varit du och jag som stått där på trottoaren
och sett på varandra, fastnat i våra blickar,
tittat bort snabbt igen för att åter se på den andra
och le
och vi hade sneglat i skyltfönstret på varsin sida av gatan
och våra ögon hade sökt sig till spegelbilden
av motsatta sidan och mötts igen
Kanske hade vi av en \"tillfällighet\" hamnat framför samma leksaksaffär
och jag hade sagt:
- En så\'n hade jag när jag var liten.
Och hon:
- Mmm, och min docka var väldigt lik den där som blundar.
Och nästa dag hade vi börjat prata direkt när vi möttes.
Och den tredje tagit en fika ihop:
- Om du har tid, förstås?
Sedan:
- Ses vi morgon igen?

Men eftersom jag var trött den dagen
kastade jag bara en blick i hennes riktning,
konstaterade att hon var en attraktiv kvinna
och sedan skyndade jag vidare för att
komma hem i någorlunda tid för en gångs skull.
Och hennes ögon visade en kort glimt av intresse
innan hon vände in i butiken med extrapris i fönstret.

Nästa dag gick jag samma väg hem men vi sågs aldrig mer.




Prosa (Novell) av Dionysius
Läst 743 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-01 19:23



Bookmark and Share


    romani princess
fint va d här :)=
2007-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius