Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I feminismens skugga


Kliv inte på mig!

Se upp, Mamma!
Här nere föds jag på kvinnovis.
Kliv inte på mig!
Hur vill du ha mig? Som din dotter eller din avbild?
Behandla mig som en separat individ, så kanske jag låter dig få ha inflytande över dina barnbarn.
Är du Mamma nog att älska mig för min egen skull?

Se upp, Pappa!
Här nere kommer jag till din mansvärld.
Kliv inte på mig!
Hur vill du ha mig? Som din dotter eller din avbild?
Behandla mig som din älskade avkomma, så kanske jag låter dig få ha åsikter om mina pojkvänner alt. flickvänner.
Är du Pappa nog att älska mig för min egen skull?

Se upp, Broder!
Här nere kämpar jag systerligt.
Kliv inte på mig!
Hur vill du ha mig? Som syster eller som ofött syskon?
Vår moder kanske inte vill föda mig om jag inte behandlas systerligt!
Är du Bror nog att dela på syskonskapet?

Se upp, HerrKompis!
Här nere försöker jag vara din kompis.
Kliv inte på mig!
Hur vill du ha mig? Som kompis eller beundrarinna?
Tuff fråga?
Är du Man nog att låta mig vara en beundrande kompis?

Se upp, Väninna!
Här nere vill jag vara din förtrogna.
Kliv inte på mig!
Hur vill du ha mig? Som kompis eller tillbedjare?
Ska vi bilda nätverk tillsammans eller snackar du skit bakom min rygg?
Är du Väninna nog att inte se mig som ett hot?


Se upp, Partner i Kärleken!
Här nere ligger jag...för Dig.
Dra inte över mig!
Kliv inte över mig!
Hur vill du ha mig? Som syster, kompis, mamma, älskarinna och Älskade Älskling eller som sängöverkast?
Jag hoppas du svarar, som den humanist DU skulle vara och som JAG skulle vilja ha!
Är du jämlik nog att vara min Älskade Älskling?

Se upp, Dotter/ Son!
Här nere kommer jag alltid att finnas för dig!
Släng inte igen dörren för mig...snälla...
Jag försöker göra mitt bästa...
Hur vill du ha mig? Som Mamma och kompis eller som passopp och mjölkkossa?
Svara som det älskade barn du alltid kommer att vara!
Men..är du Dotter/Son nog att älska mig för min egen skull...?




Fri vers av E.B.A.S
Läst 535 gånger
Publicerad 2006-12-03 22:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

E.B.A.S