Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om urkraftens väntan på långsamma steg


Skogsstjärna

sticker mig på barren då jag barfota springer genom den täta skymningsskogen

vassa tunna grenar piskar mig i ansiktet och jag blöder

hon den vilda jagar mig
vill in i mig
fylla mig

hon skriker så det skär
svettpärlorna rinner längs min sargade ryggrad

ljudet slår mot de fårade stammarna och studsar i alla dess springor så de fläks

inget fångar upp lätet


Mitt blod sugs upp av hennes håriga breda fötter allt efter det färgar mossan över stenar
som mjuka täcken i fuktigt hus

förrädiska i morgondaggen


Jag känner henne nära
hennes energier paralyserar mig

hennes händer starka och kraftfulla
täckta av jord och strå
griper tag om mitt hår

slungar mig med ursinnes kraft
så jag faller

ryggraden mot en murken stubbe
halsen blottad
bröstet uppslitet och där står hon

öga mot mitt
blodsprängt och klarsynt

vildast av de alla

in ska hon
in kommer hon

detta väsen triumferar i mig

skådespelet är över sista akten spelad

inför det nya brinner den fallna av nytt liv

blodtörstig och fri cirkulerar jag på grå torr asfalt
en grästuva med barr och gnistrande skogsstjärna
i min vänstra ficka




Fri vers av Annika Gustafsson
Läst 875 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2006-12-04 14:01



Bookmark and Share


    Trast
Effektivt med asfalten på slutet.
\"blodtörstig och fri cirkulerar jag på grå torr asfalt\" - mycket bra.
2008-01-20

    Issand. VIP
jag älskar verkligen slutet
2007-11-08

  Vipe
Så bra så! Dramatisk och vacker. Må den vilda urkraften befria oss från den betvingande kulturen.
2007-06-16

  "Silver" VIP
Du har lyckats oerhört bra med att låta spänningen stiga.
Man håller andan när man läser!
2006-12-23

  glittertindra
wow! kände riktigt hur spännande det var.. Höll andan medans jag läste :) ibland kan man uppslukas av naturen man har runtomkring sig.. riktigt känna livet som vibrerar... tyckte du förmedlade det alldeles lysande.. roligt avslut.. :)
2006-12-07

  Jonas Hagén
Naturen är allt, där rymms kunskap, då inte en park i stan utan i denna verkliga skog sedan väljer man vem man skall släppa in urkraft är bra i omsättning, inspirerande skrivet kolla med din skydsängel om hon får vara kvar, vem vet det kanske var hon ,,,
2006-12-04

  Frederick
helt underbar, kunde verkligen inte sluta läsa! Bra skrivet!
2006-12-04

  Gawain VIP
Fantastisk! Helt enkelt fantastiskt bra... verkligen...
2006-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Annika Gustafsson
Annika Gustafsson