Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Betraktelse från ett hotellrumsfönster i Tokyo


Möte med Fuji

Det hade regnat under natten.

Sedd från tjugotredje våningen
var trafiken vänligt ljudlös
på blank och smetig asfalt.
Och när jag lyfte blicken
upp mot klarnad luft,
fanns Fuji där i fjärran
som en del av en kristall,
en sammansatt,
en sten, med innehåll av kobolt.

I en enda,
en holistisk tanke,
förstod jag allt.

I berget fanns en kraft.
Jag kände det på avstånd.

Ty i dess skönhet
med sin konkava koniska kontur,
och i namnet Fuji,
fanns det en förklaring,
som frälste dem
i mörk kostym med skinnportfölj
som rörde sig i ängsligt språng
längs stadens trottoarer.




Fri vers av Cicero
Läst 735 gånger
Publicerad 2004-12-26 17:43



Bookmark and Share


  kath
tyckte mycket om "Fuji där i fjärran som en del av en kristall" vacker bild.
2005-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Cicero
Cicero